Interview Piet van Beelen

Interview Piet van Beelen

Piet van Beelen,

manager Supply Chain bij Cementbouw Betonmortel:

‘Deskundig, informeel, no-nonsense’

Cementbouw is al jarenlang een hoofdrolspeler in de bouw- en infrawereld. Het bedrijf maakt deel uit van het Ierse beursgenoteerde moederbedrijf CRH. Piet van Beelen werkt er al 36 jaar en is manager Supply Chain bij Cementbouw Betonmortel in Cruquius. ‘Het is mijn verantwoordelijkheid dat alle betonmortel op de juiste manier op het juiste moment op de juiste plek is. De samenwerking met P.van der Velden speelt daarin een belangrijke rol.’

‘In het verleden deden we sporadisch zaken met P.van der Velden, maar de laatste drie jaar is de samenwerking veel intensiever geworden’, zegt Van Beelen. ‘Af en toe is er bij ons een flinke piek in de werkzaamheden in de regio en dan wil je niet meteen investeren in nieuwe wagens. Dan is het huren van betonmixers bij Van der Velde een goede optie. Ze staan daar als het ware rijklaar te wachten.’

Elektrisch vervoer
‘Omdat onze opdrachtenportefeuille de laatste jaren blijft groeien, is het nu al zeven keer voorgekomen dat we de gehuurde betonmixer van P.van der Velden hebben overgekocht’, vertelt Van Beelen. ‘Daar is ook een elektrisch exemplaar bij. Dat zij zich verdiepen in elektrisch vervoer, vind ik een goede ontwikkeling. Bij Cementbouw krijgen we steeds vaker vragen vanuit de markt over hoe wij voor CO2- en stikstofreductie zorgen. Elektrisch vervoer wordt daar een steeds belangrijkere schakel in. Bovendien neemt het aantal milieuzones sterk toe.’

Verstand van alle merken
‘Wat ik verder aantrekkelijk vind aan P.van der Velden is dat zij twee vestigingen in de regio hebben en dat je praktisch op elk moment de werkplaats kunt binnenrijden. Je wordt altijd zo snel mogelijk geholpen. En het merk truck maakt de monteurs niet uit; zij hebben overal verstand van. En niet alleen van de trucks zelf, ook van de opbouw, zoals de betonmixers. Daarom zijn veel van onze wagens daar in onderhoud. Zij kennen de markt en het klappen van de zweep. En ze spreken onze taal. Van der Velden in drie kernwoorden? Deskundig, informeel, no-nonsense.’